Homeland en de manisch-depressieve stoornis

Eerder heb ik al uitgebreid bericht over de tv-serie Homeland. Dit is een geweldig spannende serie over een CIA-officier die verwikkeld raakt in een terroristisch complot. Als kijker word je telkens op het verkeerde been gezet. Is de uit Irak teruggekeerde luitenant nu te vertrouwen of is hij juist ook onderdeel van Homeland(1)de terroristische organisatie?

Aardig is dat de CIA-agent, Carrie, een manisch-depressieve stoornis heeft. Zij gebruikt daarvoor medicijnen. Op het einde van serie 1 lijkt zij manisch te worden. Hierover heb ik al eerder verslag gedaan. http://www.deltamania.nl/?s=homeland. In de laatste aflevering krijgt zij zelfs ECT (‘electroshocks’) vanwege depressieve klachten. Nooit eerder heb ik in een film zo waarheidsgetrouw ECT in beeld gebracht zien worden. Zoals het in de serie wordt getoond, gaat het precies in werkelijkheid.

Heeft iemand serie 2 en 3 al gezien? Hoe staat het daar met haar bipolaire stoornis? Is het de moeite waard ook deze afleveringen te bekijken?Homeland-Brody-Carrie-Saul-homeland-29214618-1280-800

2 Reacties op Homeland en de manisch-depressieve stoornis

  1. Manfred schreef:

    Ik heb serie 2 en 3 al gezien. Hoewel niet alles strookt met de realiteit (hoop ik), blijft het boeiend. De bipolaire stoornis blijft regelmatig op verschillende manieren een rol spelen. En het is, vind ik, een steengoede serie. Ik ben me wel steeds meer gaan identificeren met Carrie, hoewel ik afgezien van de stoornis niet op haar lijk.

  2. Manfred schreef:

    Crisis? Niet lullen er word nergens zo veel uitgegeven als op deze aarde. Dat je niet genoeg hebt? Er is altijd honger naar meer.

    Wacht maar over een eeuw. Die is dood, en die is dood, o ja die is ook dood. Waaraan dan? O ja, daar aan. Fuck die is ook al dood. Oh dit is niet geloven. Die is ook al dood. En die? Dat meen je niet, is die ook al dood? Hoe is dit mogelijk? Waar aan dan? Heh? En dan nog dom vragen hoe kan dat? En nee, het ligt niet aan mij, komt allemaal door die “vriendelijke” puinzooi en rotzooi waar we genoeg van hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *