Chris Brown: bipolair?

The 55th Annual GRAMMY Awards - ArrivalsDe wereldberoemde zanger/rapper Chris Brown is al veelvuldig in het nieuws geweest vanwege agressie (tegen Rihanna) en gevangenisstraffen. In maart dit jaar werd door een ‘rehab’-instelling bekend gemaakt dat hij verwijderd was van hun afdeling en weer terug naar de gevangenis was gestuurd omdat hij ongeoorloofd gedrag vertoonde.
Daarbij werd vermeld dat bij Chris Brown sprake is van een post-traumatische stress stoornis, ernstig slaaptekort en … een onbehandelde bipolaire stoornis.

Bij dit soort berichten kom je er nooit goed achter wat er precies allemaal speelt. Gezegd wordt dat hij vaak meer dan 24 uur achter elkaar in de weer is. Dit kan natuurlijk passen bij een manie en dus bij een bipolaire stoornis. Ik krijg echter ook de indruk dat, zeker bij dit soort sterren, vaak wel snel geroepen wordt dat sprake is van een bipolaire stoornis. Zeker in de Verenigde Staten lijkt dit nogal een trend.

Zijn agressieve gedrag lijkt zeker niet als vanzelfsprekend te passen bij een bipolaire stoornis. De meeste bipolaire mensen die ik ken doen geen vlieg kwaad en zullen dat ook nooit doen.

2 Reacties op Chris Brown: bipolair?

  1. Saar schreef:

    Leuk dat je dit schrijft. Ik erger me er al zo lang aan dat er bij sterren (naar mijn idee) snel wordt geroepen dat ze een bipolaire stoornis hebben. Het lijkt wel mode 🙂

  2. Ien schreef:

    Huh ?
    een instelling die prive informatie(n.l. diagnoses) naar buiten brengt?
    Bizar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *