beroemdheden met een bipolaire stoornis: Frank Bruno

Over bekende personen met een bipolaire stoornis heb ik al regelmatig bericht. Meestal gaat het over artiesten of kunstenaars. Zijn er ook beroemde sporters met een bipolaire stoornis?

Volgens mij veel minder. Althans, voor zover dat bekend is. Een beroemde sportman die wel naar buiten is getreden met zijn manisch-depressieve stoornis is Frank Bruno.

bruno_tysonIn 1995 is deze Brit wereldkampioen boksen in het zwaargewicht geworden. Hij werd daarmee wereldberoemd. In Engeland werd hij ook een tv-persoonlijkheid. Een jaar later is hij verslagen door Mike Tyson en was hij de titel dus weer kwijt. Na deze nederlaag is hij nooit meer op zijn oude niveau gekomen. Vanwege schade aan zijn oog is hem ook ontraden nog verder te boksen. Bruno viel nogal in een ‘zwart gat’ en dit heeft mogelijk geleid tot een eerst episode. Of hij ooit depressief is geweest, weet ik niet. In ieder geval is hij in 2003 onder dwang opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis vanwege een manie.

Inmiddels lijkt het weer redelijk goed met hem te gaan. Hij gebruikt medicijnen, waarschijnlijk lithium. Hij treedt regelmatig in de publiciteit om over zijn bipolaire stoornis te praten. Van zijn dochter is zelfs een documentaire gemaakt, waarin zij vertelt over de bipolaire stoornis van haar vader. http://www.dailyrecord.co.uk/entertainment/celebrity-interviews/frank-bruno-mental-illness-is-the-hardest-1378395

Misschien kent iemand nog meer beroemde sporters met een bipolaire stoornis?bruno world champion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *