Stress verminderen met app. Ook voor bipolaire stoornis handig!

Een bipolaire patient is altijd kwetsbaar voor manieen en depressies. Het blijft een gevoelige plek. Het risico op terugval kan danig verminderd worden door allerlei maatregelen te treffen. Medicijnen kunnen bijvoorbeeld de kans op een manie of depressie flink verminderen.

Meestal gaat er wel iets aan een terugval vooraf. Vaak komt het niet zomaar uit de lucht vallen. Een nacht overslaan (bijvoorbeeld door een verre vliegreis) of alcoholgebruik kunnen bijvoorbeeld de drempel verlagen. Ook stressvolle gebeurtenissen kunnen uiteindelijk, bij kwetsbare personen, leiden tot een manie of depressie.

Nu is niet alle stress zomaar te vermijden. Wel kan je soms wat beter met spanningen leren omgaan. Als het tot minder onrust en klachten leidt, wordt ook de kans op een terugval kleiner.

Sinds kort is voor de i-pad een app beschikbaar: ‘my stress coach’. Deze is ontwikkeld door BoumanGGZ en biedt op een fraaie manier veel handvatten om met stress om te gaan. Als je een i-pad hebt: kijk er eens naar!

1 reactie op Stress verminderen met app. Ook voor bipolaire stoornis handig!

 1. Nanco schreef:

  Beste,

  Wat goed dat er een App beschikbaar is met handvatten om beter met stress om te gaan!

  Ik ben zelf werkzaam als coach. Ik werk weliswaar niet met betrokkenen met een bipolaire stoornis, maar ik behandel wel veel stress/burnout gerelateerde klachten.

  Ik merk zelf dat de mate van stress die iemand ervaart ook veel te maken heeft met hoe de persoon dingen ziet. Zowel de situatie en de eisen die de situatie stelt, als zichzelf.

  Een perfectionist bijvoorbeeld, ervaart eerder stress bij een bepaalde situatie omdat hij de eisen als ‘zwaarder’ ziet. Iemand met een lage eigenwaarde ervaart ook eerder stress, omdat hij zichzelf als ‘minder’ ziet en dus minder in staat lijkt om de situatie aan te kunnen.

  Op http://www.coachcenter.nl/stress-coaching-burn-out-coaching-den-haag kunt u meer lezen over deze benadering.

  Veel succes met de App, goed te zien dat er dit soort ontwikkelingen zijn!

  Nanco Vrijland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *