polikliniek voor bipolaire stoornissen Rotterdam – Delta

delta zorgboulevardDe polikliniek voor bipolaire stoornissen van Delta Psychiatrisch Centrum in Rotterdam is een van de oudste en nog steeds een van de grotere poliklinieken op dit gebied in Nederland. Ondanks alle bezuinigingen en stelselwijzigingen houden we ons nog altijd staande.

Met een enthousiast team begeleiden we enkele honderden bipolaire patienten. Heel prettig dat we goede samenwerkingsverbanden hebben met het Maasstad Ziekenhuis. Vooral de contacten met de internist-nefroloog (nierspecialist) en apotheker leveren veel meerwaarde op.zorgboulevard

6 Reacties op polikliniek voor bipolaire stoornissen Rotterdam – Delta

  1. Dora schreef:

    Ik ben 62 en gebruik al bijna 20 jaar Camcolit, Evexor, Lamotrigine en Loramet.
    Is het dan raadzaam om een internist-nefroloog te raadplegen of kan die controle ook door de psychiater worden uitgevoerd?

  2. R. Hoekstra schreef:

    Normaal gesproken kan controle van de nierfunctie door de psychiater worden uitgevoerd. Als er afwijkingen worden gevonden, wordt vaak een internist geraadpleegd.

  3. truus schreef:

    hallo ,
    ik ben ong 24 jr bipolair en borderline.veel medicatie , therapien en gesprekken gehad ,,het laatste jaar al 1 jaar in depressie ..20 jr geleden ong , mn eerste en hopelijk laatste manie , ik hoef niet te zeggen hoe vreselijk dat is , daarna diepe gene , en heel erge depressie..eigenlijk daarna steeds schommelen en veel depressief..
    ik heb geen zin meer te leven ..met psychiater over euthanasie gesproken ,hij vindt me niet uitbehandeld en wil anti depressieva geven ….toen ik half jr gelee erom vroeg , kreeg ik ze niet ivm doorschieten ..en nu dus wel , ik doe t echt niet ..is me te dubbel ..bij levenseinde kliniek zelfde laken een pak !!ben nu bij de einder , daar kan t wel , maar moet ik zelf voor med . zorgen , en t zelf toedienen..zou ik evt bij jullie verder kunnen komen ??
    ik hoop te horen ..
    gr truus

  4. Peter terwogt schreef:

    Tot mijn verbazing zag ik op het overzicht van de laatste bloedcontrole inz. Het lithiumprotocol bij de uitslag dat de zgn referentiewaarden gewijzigd waren.de grenswaarden zijn verlaagd. Ik vraag me af wat de reden is van deze opmerkelijke verandering?

  5. R. Hoekstra schreef:

    De opgegeven referentiewaarden kunnen per laboratorium iets verschillen. Wij houden echter altijd aan dat de therapeutische waarde tussen 0,6 en 0,8 ligt. Soms stellen we de lithiumspiegel hoger in: tussen 0,8 en 1,2.
    Als de referentiewaarde iets lager wordt aangehouden, kiest men voor de veilige kant. Bij een geringe verhoging komt het zo misschien sneller onder de aandacht.

  6. Juul schreef:

    Ik slik al meer dan 20 jr lithium. Heb geen uitschieters meer gehad. Wel nog regelmatig aan de depressieve kant. Slikte daarom altijd anti-depressiva naast lithium. Ben daar vorig jaar mee gestopt. Echter nu weer lichtedepressis. De SPVer raadt nu echter lamotrigine of MAO-remmers aan. Waarom geen ssri meer? Kan ik evt bij jullie terecht voor Second opinieonderzoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *