poli voor bipolaire stoornissen op de Zorgboulevard

De bekende polikliniek voor bipolaire stoornissen van Delta Psychiatrisch Centrum is sinds kort gevestigd op de Zorgboulevard in Rotterdam. Naast Delta zijn op dit complex aanwezig: het Maasstad Ziekenhuis, de Centrale Huisartsenpost Rotterdam, het Geboortehotel en Aafje Zorghotel.

Voordeel voor ons is dat we in een fraai, nieuw gebouw zitten met veel extra faciliteiten. Manisch-depressieve patienten gebruiken nog wel eens medicijnen die extra controle behoeven. Dat kunnen wij gemakkelijk organiseren. Wij hebben nauw contact met de internist, nefroloog en neuroloog van het Maasstad Ziekenhuis en we hebben ons eigen laboratorium voor bloedbepalingen. Verder hebben we mooie ruimtes voor het geven van cursussen en we hebben de mogelijkheid om de zorg uit te breiden met bijvoorbeeld deeltijdbehandeling of zelfs opname.

Via deze link kunt u een indruk krijgen van de Zorgboulevard te Rotterdam.

http://www.opdezorgboulevard.nl/

2 Reacties op poli voor bipolaire stoornissen op de Zorgboulevard

  1. Peter Terwogt schreef:

    De vraag: is de polikliniek bipolaire stoornis open voor clienten buiten de regio Rotterdam, of is het als je in de regio Haaglanden woont ook mogelijk om daar geholpen te worden? Dit vraag ik omdat de jarenlange ervaring van Delta op het gebied van de bipolaire stoornis m.i. een betere zorg biedt.

  2. R. Hoekstra schreef:

    Het is niet meer zo strikt -zoals vroeger wel het geval was – dat je alleen bij de regionale instelling begeleid kan worden. De regio-indeling is verlaten. Er zijn natuurlijk wel wat praktische punten. Voor sommige mensen is de afstand of de mogelijkheden van openbaar vervoer een belemmering. Waar we verder altijd aandacht voor hebben is in hoeverre iemand crisisgevoelig is. Een huisbezoek is niet haalbaar als iemand heel ver weg woont. Ook moet je soms in crisissituaties hulp inschakelen in de buurt. In onze eigen regio weten we dan makkelijker andere instanties te bereiken dan ver weg.
    In vrijwel alle regio’s van Nederland is inmiddels wel een polikliniek die verbonden is aan het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen. Je mag er van uitgaan dat daar de zorg voor mensen met een bipolaire stoornis goed geregeld is.
    Maar om concreet antwoord te geven op je vraag: ja, ook voor mensen buiten de regio Rotterdam is het mogelijk je aan te melden bij onze polikliniek. Bovenaan dit blog vind je zelfs een aanmeldformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *