let op gewicht!

Andere bevindingen uit Toronto:

Veel aandacht voor leefstijl, hart- en vaatziekten en het gewicht. Uit allerlei onderzoek komt naar voren dat de prognose van bipolaire patienten met overgewicht hardlopenslechter is dan slankere mensen. Het beloop van de stemming wordt ongunstig beinvloed door vetzucht. Verder is het dag- en nachtritme minder stabiel (en dat is weer niet goed voor de stemming). Maar ook de cognitie wordt slechter bij dikkere mensen. Dit betekent dat het bijvoorbeeld minder goed gaat met de concentratie, de flexibiliteit van het denken, het geheugen en het overzicht kunnen houden.

Allemaal redenen goed op je eetpatroon te letten en voldoende te bewegen.

1 reactie op let op gewicht!

  1. Robert schreef:

    De aandoening is lastig en ontglipt je terwijl je als het ware zelf toeschouwer ervan bent.
    Ik slik nu dagelijks visolie. Uw berichten lees ik met aandacht. Van de depressieve kant verschoof ik ongemerkt naar de manie. Zo subtiel dat het nauwelijks waarneembaar is.
    Heel snel ingrijpen met een aantal dagen Seroquel 50 Mg,daarnaast in beweging proberen te blijven omdat 300 Mg Seroquel me stil legt. Binnen de therapiegroep heb ik aangegeven
    Dat mijn gedrag verschoof. Hoe kan ik nu een aandoening leren accepteren als ik zelfs binnen de Delta niet begrepen word? 15 keer gaf ik aan dat het niet goed ging en men vond dat ik het niet goed had. Het grootste antwoord is een leefstijlverandering en luisteren naar je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *