informatie-avond zwangerschap/kinderwens en bipolaire stoornis in Delta Zorgboulevard

Op 4 juli organiseren wij een informatie-avond in Delta Zorgboulevard over zwangerschap en de bipolaire stoornis.

Hoe ga ik om met de erfelijkheid van de bipolaire stoornis? Wat moet ik met mijn medicijnen als ik zwanger ben? Hoe moet dat direct na de bevalling? Welke risico’s loop ik zelf en wat zijn de risico’s voor de baby? Wat kan ik doen om die risico’s te verkleinen?

Zeer belangrijke vragen. Een erg interessante avond dus.
Er zijn nog plaatsen!

http://www.deltapsy.nl/nieuws/berichten/6622/Pregnant woman in hospital

 

4 Reacties op informatie-avond zwangerschap/kinderwens en bipolaire stoornis in Delta Zorgboulevard

 1. Max schreef:

  Hallo!
  Goed initiatief, maar wat mij behoorlijk stoort is dat er veel voorlichting is voor aanstaande ‘bipolaire’ moeders. Er zijn ook mannen met een bipolaire stoornis met een kinderwens…
  Hoe zit dit?

  Groet,
  Max – Tweepolig

 2. Manfred schreef:

  Dat valt mij ook op, Max. Ik heb bewust afgezien van het vaderschap. Ook voor mannen kan dit zwaar wegen.

 3. R. Hoekstra schreef:

  Interessante reactie! We spelen al langer met de gedachte ook specifiek aandacht te geven aan mannen met een bipolaire stoornis. Het vaderschap hoort daar zeker ook bij. Als er voldoende belangstelling is, kunnen we zeker eens een bijeenkomst organiseren. Hoe schatten jullie dat in?

 4. Max schreef:

  Hallo Rocco,

  Daar heb ik helaas geen zicht op, maar ik spreek meer voor mezelf. Ik schat in dat er zeker wel behoefte aan is. Net zoals bij de zwangerschap van ‘stoornisloze’ mensen. Ik vraag me trouwens ook af of er onderzoek gedaan is naar ‘vaderschap met een bipolaire stoornis’?

  Groet,

  Max – Tweepolig.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *