in de serie beroemdheden met een bipolaire stoornis: wat is er toch met Kanye West?

Velen zien in Kanye West een briljante rapper en producer. Hij stond echter ook altijd wel bekend als een wat zonderling type. Verschillende incidenten hebben zich voorgedaan, waarbij hij bijvoorbeeld andere artiesten bij prijsuitreikingen beledigde. Ook baarde hij opzien door met Kim Kardashian te trouwen (en hun kind North te noemen). Zijn muzikale prestaties bleven echter op de voorgrond staan.

In de aanloop naar zijn album ‘the Life of Pablo’ werd misschien de druk voor hem wat te groot. Hij plande een enorm festijn om dat album te dopen, in Madison Square Garden te New York, maar dit liep uit op een chaos. Hij twitterde er lustig, maar steeds onbegrijpelijker op los. Tot het bericht kwam dat hij opgenomen was in een psychiatrische kliniek. Later verkondigde hij dat hij een bipolaire stoornis heeft.

Net voor de zomer kwam weer een nieuw album van Kanye West uit. De meningen over dit werk zijn verdeeld. Het is in elk geval weer zeer originele muziek. Opvallend is de hoes van de cd: hierop staat vermeld dat hij het haat om bipolair te zijn. Met daaronder dan weer wel de opmerking dat het ‘awesome’ is.

Het is mij niet duidelijk of daadwerkelijk de diagnose bipolaire stoornis bij hem is gesteld. In verschillende interviews, die terug te vinden zijn op youtube, vertelt hij er wel over. De laatste tijd komt hij weer veel in het nieuws met de meest aparte uitingen. Hij profileert zich (als zwarte man) als vurig aanhanger van Donald Trump, treedt op verkleed in een bronwaterfles, profileert zich als kledingontwerper met tamelijk vreemde kleding en heeft zijn naam veranderd in ‘Ye’. Of dit een voorbode is van een volgende opname of dat we dit moeten zien als geniale creativiteit zal de tijd leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *