ik ga op reis en neem mee…

Een goede voorbereiding op de vakantie verkleint het risico op een terugval. Veel mensen maken lijsten van alles wat ze moeten meenemen op reis. Als je een bipolaire stoornis hebt, horen de volgende zaken daar ook bij.

• ruim voldoende medicijnen, meer dan voor het aantal dagen dat je weg bent.
• verdeel deze medicijnen over handbagage en koffers. Mocht een koffer kwijtraken, dan zit je niet direct zonder.
• het medicijnpaspoort. Hierover heb ik eerder bericht.
• telefoonnummers van de polikliniek waar je in zorg bent, van je behandelaar of andere deskundigen aan wie je om advies zou kunnen vragen. Tegenwoordig kan je vanuit alle landen in de wereld bellen. Zeker als je in Europa blijft en er is geen tijdsverschil, kan je vaak gewoon je behandelaar of verpleegkundige bereiken.
• je noodplan of signaleringsplan.
• noodpakketje medicijnen. Stel dit samen met je behandelaar. Denk hierbij aan extra slaapmedicatie, pijnstillers of bijv. middelen tegen diarree.
• als je lithium gebruikt is het verstandig om wat pakjes bouillon mee te nemen.

Hebben anderen nog tips?

1 reactie op ik ga op reis en neem mee…

  1. Dora schreef:

    Ik ga bijna altijd op fietsvakantie en heb standaard ORS tabletten bij me.
    Het liefst zou ik ook een lithiummeter tot mijn beschikking hebben omdat ik met warm weer wel eens erg onzeker ben of het wel verstandig is om te fietsen.
    Het liefst zou ik meten en weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *