Centrum voor Bipolaire Stoornissen Rotterdam e.o.

Het Centrum voor Bipolaire stoornissen Rotterdam e.o. van Delta Psychiatrisch Centrum in Rotterdam is een van de oudste en grootste poliklinieken op dit vlak van Nederland.

In 1982, kort na de introductie van lithium op de Nederlandse markt, is de poli begonnen vlak bij het park bij de Euromast (‘Parkpoli’). Kort daarna trok het in in het Zuiderziekenhuis en weer iets later werd het onderdeel van het MFC Rotterdam-Zuid. Thans heeft de poli alweer enkele jaren zijn hoofdvestiging in Delta Zorgboulevard, nabij het nieuwe Maasstad Ziekenhuis. We hebben echter ook vestigingen in Spijkenisse, het Dirksland Ziekenhuis en in het centrum van Rotterdam (op dit moment op de Mathenesserlaan).

Ons centrum is almaar groter gegroeid en we hebben inmiddels een enorme ervaring en expertise opgebouwd. De psychiaters Rocco Hoekstra en Pieternel Kölling werken samen met een team verpleegkundigen. Ze hebben ook de beschikking over psychologen, maatschappelijk werk en – als het echt niet anders kan – van opnameklinieken. Intensieve samenwerking is er met de nefroloog van het Maasstad Ziekenhuis (Dr. van Alphen). Met regelmaat bieden wij psychoeducatiecursussen aan, waarvoor altijd veel belangstelling is.

De polikliniek is verbonden aan het landelijke Kenniscentrum voor Bipolaire Stoornissen (KenBis). We nemen deel aan verschillende nationale en internationale wetenschappelijke onderzoeken.

We zijn druk bezig het aanbod verder uit te breiden met cognitieve trainingen (zie:http://www.deltamania.nl/?s=cognitie) en cursussen op het gebied van werk en opleiding. Speciale expertise hebben we op het gebied van vrouwen, hormonen e.d, op het gebied van internettoepassingen en op het gebied van de bipolaire stoornis in combinatie met verslaving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *