boeken over de bipolaire stoornis?

Al veel heb ik geschreven over muzikanten, films en tv-series. Kent iemand nog een mooie roman over de bipolaire stoornis of een bekende schrijver die manisch-depressief is?

15 Reacties op boeken over de bipolaire stoornis?

 1. Thé schreef:

  Mijn lievelingsschrijver: Maarten Biesheuvel
  Maar die heb je zeker al!

 2. Ellen schreef:

  Het boek UP van Myrthe van der Meer.
  Het is een vervolg op haar eerste boek PAAZ dat enkele jaren verleden is verschenen.

 3. Ineke Wiersema schreef:

  Beste boek over Bip. stoornis: de onrustige geest van Kay Redfield Jamison

 4. Ineke Wiersema schreef:

  Beste boek over Bip. stoornis: de onrustige geest van Kay Redfield Jamison.
  Up van Myrthe van der Meer

 5. Ineke Wiersema schreef:

  De onrustige geest v Kay Redfield Jamison

 6. Henk Ekker schreef:

  Wie is ik?… in de aanvangszin : Al veel heb ik geschreven…..

 7. Cees van Vliet Zanen schreef:

  Ben bezig met “De Oester Compagnie” maar nog niet uit,
  dus ook nog geen commentaar. Maar het boeit me zeer.
  Is van Yvonne Floor.

 8. Gert-Jan van Tilborg schreef:

  Sylvia Plath (literatuur en poezie).
  En Stephen Fry. Hij schrijft over zijn stoornis in de autobiografieen Fry Chronicles en onlangs in More Fool Me (laatste titel is nog niet vertaald).Ook in zijn fictie-boeken schuwt hij dit onderwerp niet.

 9. Cees van Vliet Zanen schreef:

  Nu ik de Oester Compagnie gelezen heb kan ik zeggen dat
  ik het een zeer goed boek vindt welk mij een betere
  indruk over mijzelf en mijn werkzame leven heeft gegeven.Boeiende hoofdstukken en vooral het bijna laatste hoofdst.”In Dialoog” vond ik uitermate bijna alles samenvattend.Kan het iedereen aanraden,ook wat betreft omgaan met medicatie en al of niet openheid naar je omgeving.Zeer leerzaam.

 10. Cees van Vliet Zanen schreef:

  Nu ik de Oester Compagnie gelezen heb kan ik zeggen dat
  ik het een goed boek vindt welk mij een betere
  indruk over mijzelf en mijn werkzame leven heeft gegeven inzake het “Hoe en Waarom”.Boeiende hoofdstukken en vooral het bijna laatste hoofdst.”In Dialoog” vond ik uitermate bijna alles samenvattend.Kan het iedereen aanraden,ook wat betreft omgaan met medicatie en al of niet openheid naar je omgeving.Zeer leerzaam.

 11. R. Hoekstra schreef:

  Alle berichten die op dit blog geplaatst worden, zijn geschreven door Rocco Hoekstra, psychiater. Dit staat onder de titel vermeld en onder het kopje ‘over deltamania’, bovenaan de pagina, staat een iets uitgebreider toelichting.

 12. Cees van Vliet Zanen schreef:

  Manisch Depressief,en nu? Gelezen en ook dit boekje is
  zeer helder, maar wel wat technisch.Echt spreekuur thuis.De moeite waard.

 13. Ineke Wiersema schreef:

  Mooi boek: diagnose depressie geschr door psych. en ervaringsdeskundige van het UMCG. Zeer herkenbaar!

 14. Ineke Wiersema schreef:

  Diagnose depressie. Zeer herkenbaar én duidelijk.

 15. Ineke Wiersema schreef:

  Diagnose depressie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *