bipolairen positiever ingesteld

Nog meer nieuws van het ISBD congres in Toronto.

Prof. Phillips uit Pittsburgh presenteerde heel mooi onderzoek. Zij vond dat mensen met een bipolaire stoornis anders reageren op positieve signalen.
Uit allerlei psychologische testjes bleek dat mensen met een bipolaire stoornis blijven uitkijken naar een positieve beloning, terwijl mensen zonder bipolaire stoornis eerder denken dat het toch wel niks zal worden. Het interessante is dat dit ook zichtbaar was op positiefbepaalde hersenscans. Ze vonden dat er meer verbindingen tussen hersencellen zijn en dat deze hersencellen meer activiteit vertonen, juist in gebieden die samenhangen met beloningen.
Dus ook als een patiënt niet manisch is, maar gewoon in de stabiele fase, blijft de bipolaire mens meer gespitst op positieve signalen.
Misschien is dit wel een fundamenteel verschil met patienten die alleen depressief worden en nooit manisch.

1 reactie op bipolairen positiever ingesteld

 1. Dineke Zwanenburg schreef:

  Hallo,

  Ik heb een bipolaire stoornis. Ik ben van de trap gevallen enige tijd geleden.
  Nu zijn pezen en spieren ontstoken. Ik krijg fysio maar de pijn verergerd. Ontstekingsremmer geven nare bijwerkingen vooral in het brein.
  Is er een andere oplossing, behandeling welke mij van de pijn kan afhelpen. Deze pijnsensatie doet mij geen goed, juist omdat de prognose luidt dat dit herstel wel eens een jaar kan duren. Ik zie er als een berg tegenop zolang met helse pijn te moeten lopen.
  Dank u wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *