bipolaire stoornis en suikerziekte

Verschillende stofwisselingsziekten worden in verband gebracht met psychiatrische stoornissen zoals de bipolaire stoornis.

Onlangs zijn gegevens van 7 grote groepen bipolaire patienten bij elkaar gelegd. Daarna hebben de onderzoekers gekeken hoe  vaak suikerziekte, Diabetes Mellitus, voorkwam.

Bij in totaal 10-duizenden bipolaire patienten werd een duidelijk verband gevonden met het voorkomen van suikerziekte. Deze aandoening kwam 2 tot 3 keer zo vaak voor dan bij gezonde controles.

Sommige wetenschappers vermoeden een gemeenschappelijke oorsprong voor beide aandoeningen. Dat wil zeggen dat 1 mechanisme zowel de bipolaire stoornis als suikerziekte veroorzaakt. Of dat zo is, is mij niet duidelijk. Ook allerlei andere verbanden lijken mij mogelijk.suikerklont

2 Reacties op bipolaire stoornis en suikerziekte

  1. Rian Buys schreef:

    Is het niet ook een gevolg van de grote gewichtstoename door de medicatie bij de bipolaire stoornis? Of wordt er hier echt gedacht aan een mechanisme dat daar nog eens los van staat. Helaas zijn door de lithium, zowel mijn schildklier alsook mijn nieren vernield en mag ik me een suikerpatiënt noemen sinds begin dit jaar.

  2. ronnie schreef:

    hallo
    omdat ik zoveel gelezen heb over ketamine en de amerikanen er zeer ver mee zijn maar nederland nog niet heb ik uw hulp nodig ,,,,ik ga kapot aan mijn depressie en heb ketamine gekocht wat ik in een neusspray flesje van 10 ml wil doen of 5 ml ook ok ik heb 1 gram ketamine gekocht en wil dat in zon verstuiver doen in de hoop dat het mij helpt ,,,nu weet ik niet hoeveel ik inzon flesje doen moet voor medicinaal gebruik ,,,,,help mij aub want dit leven is geen leven meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *