beroemdheden met een bipolaire stoornis: Demi Lovato?

De jongere lezers van dit blog kennen vast Demi Lovato. Zij is begonnen in een tv-serie, was later te zien op Disney Channel en heeft daarna in verschillende films geacteerd. Hoewel zij pas 22 jaar is, heeft zij daarnaast ook nog een muzikale carriere van de grond  gekregen. Met o.a. het nummer Skycraper beklom zij de hitlijsten. Zij heeft ook een MTV award gewonnen.

DemiLovato2013Meerdere keren is zij in het nieuws gekomen omdat zij zichzelf in haar polsen had gekrast en agressieve, emotionele uitbarstingen had. Zij zou ook een eetstoornis hebben. Uiteindelijk is zij zelfs opgenomen in een psychiatrische kliniek voor vrouwen. Daar zou de diagnose bipolaire stoornis zijn gesteld.

Inmiddels heeft zij een soort stichting opgericht om meer aandacht te vragen voor psychiatrische stoornissen. In het filmpje, te zien in de volgende link, noemt zij haar bipolaire depressie. http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/demi-lovato-weight.

Of Demi Lovato daadwerkelijk een bipolaire stoornis heeft, kan ik natuurlijk niet beoordelen. Het krassen in polsen en een eetstoornis zijn in elk geval geen kenmerkende aspecten van een manisch-depressieve stoornis. Vaak lijkt het alsof dit soort sterren toch een beetje koketteren met zo’n aandoening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *