anti-ontstekingsmedicijn tegen depressie

Al regelmatig heb ik geschreven over de rol van het afweersysteem bij het ontstaan van de bipolaire stoornis. Zie bijvoorbeeld: http://www.deltamania.nl/ontsteking-en-depressie/ en http://www.deltamania.nl/zit-de-bipolaire-stoornis-in-het-brein/.

Acute pain in a woman kneeInteressant is een artikel dat kortgeleden werd gepubliceerd over het medicijn celecoxib (Celebrex®). Dit wordt bijvoorbeeld voorgeschreven aan mensen met arthritis, een ontsteking van de gewrichten. In een aantal studies is gekeken of een depressie beter opknapt als dit middel wordt toegevoegd aan een antidepressivum.

Dit bleek inderdaad het geval, ook bij de bipolaire depressie. Het is nog maar bij kleine groepen patienten onderzocht. Maar zeker bij mensen met aanwijzingen voor een verstoord immuunsysteem is dit iets om in de gaten te houden.

2 Reacties op anti-ontstekingsmedicijn tegen depressie

  1. Audrey schreef:

    Hoi, sinds ik Lamotrigine naast escitalopram slik heb ik van de één op andere dag Tinnitus gekregen. Daar alleen al word je angstig en depressief van. Bij medicijn check blijkt ook dit middel Tinnitus te veroorzaken. Ondere.andere bij American Tinnitus Association te checken. Het zou fijn zijn als er een medicijn voor bipolaire depressie zou komem die juist niet T veroorzaakt.

  2. R. Hoekstra schreef:

    Tinnitus, oorsuizen, is inderdaad een heel vervelende klacht. Dit kan allerlei oorzaken hebben en ook veel medicijnen kunnen soms zorgen voor tinnitus. Dit geldt eigenlijk voor veel antidepressiva. Welke bij jou tot oorsuizen leidt, zou je moeten uitproberen. Dat is niet goed te voorspellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *