almaar van stemming wisselen

reuzenrad2Bij veel patienten met een bipolaire stoornis is er altijd wel een kortere of langere periode met een goede stemming. Een deel van de bipolaire patienten heeft eigenlijk nooit een stabiele fase tussen de depressieve en (hypo)manische episoden. Zij blijven maar wisselen van stemming en schieten van een depressie naar manie en terug.

Hier is niet veel onderzoek naar gedaan, maar een recent verschenen overzicht laat zien dat de groep die zelden of nooit gemiddeld gestemd is, slechter reageert op allerlei behandelingen.
(bron: Tundo, CNS Spectr, maart 2017)

2 Reacties op almaar van stemming wisselen

 1. Carin schreef:

  Ik heb veel medicatie gehad. Lijkt in het begin te werken maar val vaak al snel weer terug. Ik reageer al binnen 3 dagen op medicatie zoals AD en soms ook heftig. Medicatie komt erg nauw bij mij.
  Ook lijkt dat ik in de loop der jaren steeds meer episodes krijg. Laatste 1,5 jaar amper stabiliteit gehad en daardoor kwetsbaar blijf. Ook worden de episodes steeds grilliger. Hypo (manisch) gemengde en ultra rapid cycling en depressies en sinds kort heb ik ook last psychotische verschijnselen.
  Heb ook verschillende therapieën gehad.

 2. Carin schreef:

  Waar kan ik de recent verschenen overzicht vinden?

  Mvg
  Carin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *